ГоловнаПолітика

Кримчан відправлять служити в російську армію на Крайню Північ, - військком Криму

З 2015 року Росія призвала до лав своїх Збройних сил близько 12 тисяч чоловіків, що проживають на анексованому півострові.

Кримчан відправлять служити в російську армію на Крайню Північ, - військком Криму
Фото: mil.ru

У ході осіннього призову до Збройних сили Росії мають намір призвати 2800 кримчан, багатьох із них уперше відправлять на службу на північ сусідньої Росії. Про це повідомив російський військовий комісар Криму Олег Єрмілов, передає Крим.Реалії.

За словами військового комісара, 2300 чоловік будуть спрямовані служити на територію сусідньої Росії. За даними Єрмілова, кримські призовники служать у сухопутних, повітряно-космічних, інженерних військах, а також у військах стратегічного призначення, Росгвардіі та інших.

«У цей призов розширюється географія служби. Якщо минулих років юнаки служили в частинах, що дислокуються на території Південного та Західного військових округів, цього року направляємо служити хлопців до частин Північного флоту в Сєвєроморськ», - пояснив Олег Єрмілов.

У російському уряді Криму закликали «жорстко реагувати» на всі спроби ухилення від призову і негайно інформувати про це російські правоохоронні органи.

Водночас Міністерство закордонних справ України висловило протест через черговий призов жителів Криму в російську армію. Прокуратура АРК і українські правозахисники передали до Міжнародного кримінального суду звернення про незаконний примус кримчан до служби в Збройних силах Росії.

У моніторинговому звіті ООН, який представили 13 вересня, йшлося про те, що з 2015 року Росія призвала до лав своїх Збройних сил близько 12 тисяч чоловіків, які проживають в анексованому Криму.

За даними підконтрольного Кремлю кримського уряду, 2018 року до російської армії мають намір призвати понад дві тисячі кримчан.         

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram