ГоловнаПолітика

Співпраця з МВФ має бути вигідною передусім простим українцям, - Новинський

На його думку, Україна перебуває в переддефолтному стані.

Співпраця з МВФ має бути вигідною передусім простим українцям, - Новинський
Фото: Макс Требухов

Співпрацю України з МВФ необхідно переглядати з тим, щоб це було вигідно Україні, простим українцям, а ось тези про відмову співпраці з МВФ – це доля популістів. Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив народний депутат, член фракції "Опозиційний блок", лідер "Партії миру" Вадим Новинський, повідомляє РБК-Україна. 

"Керівництво України торгує економічними інтересами країни наліво і направо, але залазять в кишеню за останнім, аби догодити МВФ. Це неправильно. Це не та державна політика, яка має бути в країні", - впевнений Новинський.

На його думку, Україна перебуває у переддефолтному стані, але влада це приховує, маніпулюючи статистичними даними, оскільки не в змозі врегулювати конфлікт у східних регіонах.

"У цю боргову яму Україну ввела нинішня влада. Згадаймо ціни на газ у 2010-2013 роках і порівняємо те, що зараз, і подивимося, яким був борг тоді, і яким він став зараз. Ніхто не говорить про непрофесіоналізм і бездарність нинішньої влади. Нас ще в радянський час вчили, що базис — це економічні відносини, а політика — це всього лише надбудова. А ми на догоду ідеологічним кліше підміняємо поняття і все ставимо з ніг на голову", — сказав депутат.

На його думку, без врегулювання ситуації на Донбасі зростання економіки чекати не варто. Народний депутат наголосив, що влада лукавить і свідомо маніпулює статистичними даними, розповідаючи про якесь "міфічне зростання" економіки на 1,5%.

"Повірте, якщо б зростання економіки в країні було хоча б 4%, сюди наввипередки бігли б усі інвестори", — зазначив Новинський.

Політик додав, що ніхто з українців не скаже, що відчуває зростання економіки на своїй кишені, а державний бюджет повною мірою не виконується.

"Відкриваються в країні десятки тисяч робочих місць? Цього немає. Країна перебуває в переддефолтному стані і чекає подачки від МВФ", - зазначив Новинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram