ГоловнаПолітика

Російський посол заявив про підготовку зустрічі Суркова і Волкера

"Вирішується питання, де і коли пройде зустріч".

Російський посол заявив про підготовку зустрічі Суркова і Волкера
Курт Волкер и Владислав Сурков
Фото: Голос Америки

Посол Росії в США Анатолій Антонов заявив, що спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер і помічник президента Росії Владислав Сурков готуються до особистої зустрічі.

Про це пише ТАСС.

"Можливість зустрічі між Сурковим і Волкером існує. Вони листуються. Сьогодні вирішується питання, де і коли пройде зустріч", - заявив російський дипломат.

При цьому він додав, що не впевнений, що зустріч відбудеться цього року.

Нагадаємо, остання зустріч Волкера і Суркова відбулася в Дубаї наприкінці січня. На ній сторони намагалися домовитися про формат миротворчої місії для Донбасу. За підсумками зустрічі голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що на ній не було досягнуто ніякого результату.

До цього вони зустрічалися один раз у Мінську (серпень 2017 року) і двічі в Белграді (жовтень і листопад 2017 року).

Після дубайської зустрічі прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що переговори Волкера і Суркова "поставлені на паузу".

Останнім часом контакти Волкера і Суркова тривають у вигляді листування. 18 жовтня Волкер заявив, що ці переговори знаходяться фактично в тупику, але, попри це, він хотів би особисто зустрітися з Сурковим і обговорити можливість введення миротворчої місії на Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram