ГоловнаПолітика

Тендер на будівництво меморіалу Небесної Сотні зірвався, оголошено нові торги

Повторний аукціон відбудеться 9 листопада.

Тендер на будівництво меморіалу Небесної Сотні зірвався, оголошено нові торги
Фото: mincult.kmu.gov.ua

Державна установа "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності" оголосила повторний тендер на реконструкцію алеї Героїв Небесної Сотні від Майдану Незалежності до будинку №3-5. Ця ділянка буде меморіальним комплексом Небесної Сотні.

Про це свідчать дані ProZorro.

Перший аукціон повинен був відбутися 24 жовтня, однак тендер скасовано у зв'язку з тим, що заявку подав лише один учасник, і цього ж дня оголошено повторний

Пропозиції на нього можна подавати до 8 листопада, а аукціон відбудеться 9 листопада.

Реконструкція алеї має бути завершена до 30 вересня 2019 року.

Вартість робіт залишається колишньою - 154 млн гривень.

Меморіальний комплекс складатиметься з двох частин. На початку - з боку Майдану та Хрещатика - повинна з'явитися меморіальна стела, яка аркою буде врізатися в пагорб. Вона буде складатися з 107 плит з іменами кожного з Небесної Сотні. Накладаючись один на одного, вони будуть створювати суцільну стіну.

Міст над алеєю Героїв Небесної сотні стане умовною межею початку нового простору - паркової зони (зараз там дорога). По обидва боки алеї висадять 100 лип.

У кінці меморіального шляху буде сад, який створить місце відпочинку між майбутнім музеєм Революції Гідності і Жовтневим палацом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram