ГоловнаПолітика

Україна попросила Австралію допомогти з підготовкою поліцейських

Зараз ключовими партнерами української поліції є США, Канада і країни ЄС.

Україна попросила Австралію допомогти з підготовкою поліцейських
Фото: mvs.gov.ua

Українських поліцейських готуватимуть за інтенсивною програмою Федеральної поліції Австралії, яка включає, зокрема, управління розслідуваннями тяжких злочинів.

На сайті МВС сказано, що про це домовився міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у рамках відвідування коледжу австралійської поліції.

Аваков запросив представників коледжу відвідати Академію патрульної поліції в Україні та посприяти в підготовці спеціалізованих навчальних програм.

"В українській поліції 140 тисяч працівників. Наші ключові партнери в напрямку їх професійної підготовки - США, Канада і ЄС. Досвід Австралії в підготовці поліцейських кадрів, особливо в напрямку розслідування тяжких злочинів, буде цінним для українських правоохоронців", - повідомив Аваков.

Коледж австралійської поліції розташований в Канберрі. Там протягом шестимісячного базового курсу готують різні поліцейські кадри - від рекрутів до старших офіцерів. Подальше навчання залежить від обраної кваліфікації.

Крім того, австралійська поліція має міжнародний навчальний центр у Джакарті, Індонезія. Він забезпечує програмну підготовку для всіх міжнародних партнерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram