ГоловнаПолітика

Медведєв анонсував санкції, які "торкнуться сотень українців"

РФ має намір ввести додаткові обмеження на ввезення товарів з України.

Медведєв анонсував санкції, які "торкнуться сотень українців"
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що РФ має намір ввести додаткові обмеження на ввезення товарів з України.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Йтиметься про те, щоб заборонити певні категорії товарів, які вироблені в Україні для того, щоб постачати їх у РФ", - сказав Медведєв.

"Хоча українські колеги це не особливо підкреслюють, але взагалі-то товарообіг України з Росією вельми значний. Йдеться про мільярди рублів, і для України цей товарообіг є одним з найбільш насичених. Іншими словами, Росія, незважаючи на всі труднощі останнього часу, на всякі заборони і обмеження, які вони вже ввели щодо нашої країни, цей товарообіг зберігає", - додав російський прем'єр.

Медведєв також підкреслив, що РФ "залишається найбільшим зовнішньоторговельним партнером України".

Крім того, за його словами, санкції торкнуться не тільки юридичних, а й фізичних осіб. Медведєв зазначив, що зараз готуються санкційні списки, в які "увійдуть сотні громадян України".

"Ці списки готуються. Якщо говорити про фізосіб, то, цілком ймовірно, це будуть сотні людей, які своїми діями завдавали шкоди інтересам нашої країни", - сказав Медведєв. Він уточнив, що в цих списках - "представники бізнесу та інші люди - це буде залежати від розсуду російської сторони, від тих пропозицій, які сформулює уряд".

"У список будуть включені українські компанії, юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, які так чи інакше контролюються тими громадянами, щодо яких будуть введені ці санкції", - додав Медведєв.

Нагадаємо, 22 жовтня Володимир Путін заявив про "недружні дії" з боку України і підписав указ про санкції проти нашої країни.

Україна раніше ввела санкції проти 1748 фізичних осіб і 756 юридичних осіб з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram