ГоловнаПолітика

ГПУ заочно пред'явила екс-голові Вищого госпсуду Татькову нову підозру

Колишній суддя ховається в Австрії.

ГПУ заочно пред'явила екс-голові Вищого госпсуду Татькову нову підозру
Фото: Судебно-юридическая газета

Генеральна прокуратура заочно пред'явила екс-голові Вищого госпсуду Віктору Татькову підозру в складі злочинної організації.

Про це повідомила прес-служба управління спецрозслідування Генпрокуратури.

2 жовтня на підставі зібраних доказів його звинуватили в створенні злочинної організації та участі в ній із залученням окремих керівників і суддів господарських судів, працівників апарату цих судів, адвокатів, арбітражних керівників та інших осіб з метою систематичного одержання неправомірної вигоди, незаконного збагачення, заволодіння державним і іншим майном.

Татькова оголошено в розшук за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей), ч. 1 ст. 255 (створення ОЗГ), ч. 4 ст. 368 (хабарництво), ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення), ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 375 (пособництво в прийнятті суддею неправосудного рішення), ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 2 ст. 376-1 (втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) Кримінального кодексу.

15 жовтня за допомогою Національної поліції затримано адвоката, який підозрюється в участі в ОПГ Татькова. Його заарештували із заставою 4,5 млн гривень.

Під час розслідування правоохоронцями виявлено 110 об'єктів нерухомості (квартири, нежитлові приміщення і паркомісця), розташовані в житловому комплексі "Новопечерські Липки" в центральному районі Києва, які, ґрунтуючись на зібраних доказах, дають підстави вважати їх предметами легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом вищевказаними членами злочинної організації.

У зв'язку з цим, за відповідним клопотанням органу попереднього розслідування, майно арештоване з метою забезпечення можливої конфіскації, цивільних позовів і відшкодування завданих збитків.

Нагадаємо, що Татьков ховається від слідства в Австрії.

У жовтні 2016 року Генпрокуратура повідомила Татькову і колишньому заступнику голови суду Артуру Ємельянову підозру в незаконному втручанні в автоматизовану систему розподілу справ. Татьков та Ємельянов - вихідці з Донецької області. За даними ЗМІ, за часів Януковича вони створювали систему "донецького правосуддя" в київських судах.

Татьков виїхав за кордон на лікування до вручення йому підозри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram