ГоловнаПолітика

Українське посольство в США виявило факти нових провокацій проти України

Невідомі надіслали запити до губернаторів США від імені посла України Чалого.

Українське посольство в США виявило факти нових провокацій проти України
Фото: Макс Левин

Невідомі надіслали запити до губернаторів США про проведення телефонних бесід від імені посла України в Сполучених Штатах Валерія Чалого.

Про це повідомляється на сторінці посольства України в США у Facebook.

"Посольство України в США виявило факти нових інформаційних атак проти України. Зокрема, стало відомо, що від імені посла України в США Валерія Чалого надійшли "запити" до губернаторів США про проведення телефонних бесід з послом або вищим керівництвом України", - йдеться у повідомленні.

У посольстві допускають, що матеріали таких неправдивих бесід можуть з'явитися в інформаційному просторі і бути використані для провокацій або з метою завдання шкоди українсько-американським відносинам.

У посольстві закликають бути пильними щодо інформації з другорядних, неперевірених джерел, і надалі тримати зв'язок тільки з офіційними представниками посольства.

Нагадаємо, на початку вересня Міністерство оборони заявило про спробу російських пранкерів спровокувати Міністра оборони Степана Полтарака висловитися про події в зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС).

У липні 2018 року пранкери зателефонували голові СБУ Василю Грицаку, представившись ім'ям російського журналіста Аркадія Бабченка. Вони заявили, що журналіста побили в Київському пабі через те, що він дивився футбольний матч Росія-Іспанія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram