ГоловнаПолітика

Нефьодов: Іванчук зробив неймовірні речі для прийняття реформаторського Кодексу з питань банкрутства

"Закон, який вийшов з комітету, був кращим, ніж закон, який туди зайшов".

Нефьодов: Іванчук зробив неймовірні речі для прийняття реформаторського Кодексу з питань банкрутства
Максим Нефьодов
Фото: Макс Требухов

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов подякував голові комітету Верховної Ради з питань економічної політики, заступнику керівника фракції "Народний фронт" Андрію Іванчуку за плідну співпрацю з урядом та проведену роботу для прийняття Кодексу за процедурами банкрутства.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

"Окремо хочу відзначити і подякувати за вчорашнє результативне голосування за новий Кодекс про процедури банкрутства - законопроект №8060. Я вдячний колективу авторів, я вдячний пану Іванчуку. Він зробив неймовірні речі, щоб цей закон був прийнятий", - заявив заступник міністра.

"Головна новаторська ідея цього кодексу в тому, щоб підприємства могли результативно входити в санацію і виходити з неї, щоб банкрутство було захистом від кредиторів - так, як це відбувається у всьому цивілізованому світі", - наголосив Нефьодов.

Він нагадав, що досі в цьому питанні було багато зловживань, зокрема, коли "арбітражні керівники наживалися на збанкрутілих об'єктах і продавали їх за безцінь на якихось кишенькових майданчиках, за якими важко стежити".

Тому Нефьодов висловив надію, що вже через кілька місяців, як це передбачено прикінцевими положеннями Кодексу, вони зможуть запустити реалізацію цього майна через майданчик "Prozorro.Продажі".

"Я хочу ще раз подякувати пану Іванчуку за воістину титанічну роботу, тому що це реальна правда. Так, як ми дуже успішно співпрацювали з приватизації, і закон, який вийшов з комітету, був кращим, ніж закон, який туди зайшов. І я впевнений, що ми зможемо зробити в економічному плані ще дуже багато", - підсумував Нефьодов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram