ГоловнаПолітика

Турчинов заклав символічну капсулу на будівництві нової штаб-квартири зовнішньої розвідки

Йдеться про будівництво "сучасного розвідцентру європейського рівня".

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив про початок будівництва нової штаб-квартири Служби зовнішньої розвідки. Відповідну заяву оприлюднила прес-служба РНБО.

Турчинов взяв участь у церемонії закладення фундаменту першої будівлі оновленої штаб-квартири української зовнішньої розвідки. Він заклав символічну капсулу "сучасного розвідцентру європейського рівня", а потім оглянув будівництво об'єктів соціальної сфери - гуртожитків і малосімейних будинків для офіцерів розвідки.

Де саме розгорнуто будівництво, не уточнюється.

"У нинішніх умовах жорсткого протистояння розвідтовариство повинне мати сучасні технології реалізації поставлених державою завдань. Служба зовнішньої розвідки впевнено рухається в цьому напрямку, відпрацьовується передова технологія космічної розвідки з використанням напрацювань вітчизняних фахівців, серйозні кроки зроблені в кібернетичній та інших складових розвідувальної діяльності", - зазначив він.

Нагадаємо, 16 жовтня Служба безпеки України почала розслідування стосовно першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка у справі про держзраду. Семочко заперечує незаконне збагачення і звинувачує журналістів у маніпуляціях. Він також заперечує факт отримання російського громадянства своїми родичами.

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення Семочка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram