ГоловнаПолітика

Політв'язня Балуха вже етапували до Керчі

Перед етапом українцю дали коротке побачення з дружиною.

Політв'язня Балуха вже етапували до Керчі
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Український політв'язень і активіст Володимир Балух вже перебуває в Керченській колонії. Про це повідомляє "Крым. Реалии".

Інформацію підтвердив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз. Перед цим також дружина українського активіста Володимира Балуха Наталя повідомляла, що його повинні етапувати в Керченську колонію.

Однак офіційного підтвердження від російської влади і адвокатів Балуха поки що немає.

Раніше стало відомо, що Балух вирішив тимчасово припинити голодування. За даними адвоката Дмитра Дінзе, у Балуха після понад 200 днів голодування є підозра на виразку або панкреатит.

Нагадаємо, на початку жовтня окупаційний "Верховний суд Криму" частково пом'якшив вирок Балуху, скоротивши термін ув'язнення на один місяць - до 4 років і 11 місяців колонії.

Раніше Володимир Балух звернувся до українців перед етапуванням в колонію. Він припинив голодування на період етапування. Коли Балух прибуде в колонію, він має намір продовжити свій протест.

Нагадаємо, Володимир Балух оголосив голодування 19 березня в знак протесту проти переслідування. Суд  анексованого Криму засудив його до п'яти років позбавлення волі за сукупністю двох справ: за звинуваченням в зберіганні боєприпасів і побиття начальника ІТТ. Балух та його захист звинувачення відкидають, оскільки вважають справжньою причиною переслідування його проукраїнську позицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram