ГоловнаПолітика

Навальний погодився на дуель з "охоронцем Путіна" у вигляді дебатів

"Даю тиждень на роздуми".

Російський опозиціонер Олексій Навальний випустив відповідь на заяву головнокомандувача Росгвардією Віктора Золотова, в якій той пригрозив зробити з політика "відбивну".

Навальний, який лише днями вийшов на волю після 50-денного арешту, погодився провести "дуель" у вигляді дебатів на будь-якому федеральному телеканалі або в студії Фонду боротьби з корупцією.

"Якщо ви вирішили повернути чудові традиції, то знаєте, що вид дуелі і зброю вибирає той, кого викликали. Я ваш виклик приймаю і, як годиться, вибираю місце і зброю. Наша з вами дуель відбудеться у вигляді дебатів в ефірі «Первого канала», або іншого каналу, або будь-якого іншого федерального каналу", - заявив Навальний.

"Як і передбачає кодекс, я даю вам тиждень на роздуми. Надсилайте ваших секундантів, чи що там ще вам не вистачає для сатисфакції. Час пішов", - підсумував Навальний, кілька разів обізвавши Золотова божевільним і злодієм.

У відповіді Навального велику увагу приділено багатствам Золотова. За оцінками ФБК, у власності його сім'ї є тільки нерухомості на 3,5 млрд рублів. Зокрема колишня держдача, де тривалий час проживав радянський функціонер Анастас Мікоян.

Нагадаємо, Золотов з 2000 до 2016 року був начальником охорони президента Росії Путіна, а з 2016 року очолює Росгвардію, створену на базі Внутрішніх військ МВС РФ.

Відео з погрозами Навального він записав після того, як ФБК випустив розслідування про те, що продукти для потреб Росгвардії закуповували за завищеними цінами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram