ГоловнаПолітика

Голова Зовнішньої розвідки не бачить підстав для відсторонення Семочка

"Станом на сьогодні у мене відсутні правові підстави для відсторонення".

Голова Зовнішньої розвідки не бачить підстав для відсторонення Семочка
Сергей Семочко
Фото: zik.ua

Першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка не відсторонено від виконання обов'язків у зв'язку з відсутністю правових підстав для такого кроку.

Про це під час засідання Комітету ВР з питань боротьби з корупцією заявив голова зовнішньої розвідки Єгор Божок, передає кореспондент LB.ua.

"Станом на сьогодні у мене відсутні правові підстави для відсторонення Сергія Семочка від виконання службових обов'язків", - заявив він. Божок зазначив, що Семочко не перший день працює в органах і після анексії Криму перейшов на роботу в СБУ в Києві.

Членів комітету ця інформація обурила, тому що проти Семочка СБУ вже почала оперативні слідчі дії на предмет державної зради.

"У пресі, наприклад, також циркулює інформація про наявність у сина голови Зовнішньої розвідки Росії Наришкіна посвідчення на постійне проживання в Угорщині", - провів паралелі і відповів на зауваження депутатів Божок.

Зі свого боку перший заступник голови СБУ Віталій Маліков на засіданні комітету підтвердив, що "на цей момент проводиться перевірка інформації, яка була оприлюднена в ЗМІ про Сергія Семочка".

"Є два варіанти подальшого розвитку ситуації. Або інформація підтвердиться. Або ж справа буде закрита. Зараз тривають оперативні слідчі дії", - сказав він.

Нагадаємо, на початку жовтня 2018 року вийшло журналістське розслідування Bihus.info з приводу Семочка. У ньому йшлося про те, що у 2015-2017 роках, під час війни, сім'я Семочка, не маючи жодних великих легальних доходів, придбала три особняки в одному з найдорожчих дачних поселень - селі Козин під Києвом - вартістю кілька мільйонів доларів.

Також у розслідуванні йшлося, що сім'я українського розвідника і контррозвідника Семочка є в базах даних платників податків Російської Федерації.

Семочко у відповідь заявив, що в розслідуванні він "не побачив жодного підтвердження і жодного доказу викладеної інформації".

Розвідник додав, що і він, і його дружина є громадянами України. У той самий час він визнав, що громадянство РФ мають дорослі діти його дружини від першого шлюбу, які з ними не живуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram