ГоловнаПолітика

СБУ почала розслідування щодо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка

Справу порушено за статтею "держзрада".

СБУ почала розслідування щодо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка
Сергей Семочко
Фото: Публичные люди

Служба безпеки України почала розслідування щодо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Служба безпеки України в рамках розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадження за ч.1 ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України перевіряє опубліковану в ЗМІ інформацію стосовно колишнього співробітника СБ України Сергія Семочка", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що орган досудового розслідування планує залучити до процесуальної співпраці Бігуса і його команду для дослідження викладених у журналістському розслідуванні обставин.

У той же час в СБУ зазначають, що перевірка інформації про стан і можливе незаконне збагачення Семочка перевіряється НАБУ в межах зареєстрованого ними кримінального провадження за ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу.

Раніше програма антикорупційних розслідувань Дениса Бігуса опублікувала журналістське розслідування, в якому йшлося, що в 2015-2017 роках, під час війни, сім'я Семочка, не маючи ніяких великих легальних доходів, придбала три особняки в одному з найдорожчих дачних поселень - селі Козин під Києвом - вартістю кілька мільйонів доларів.

У розслідуванні йшлося, що Семочка міг отримувати гроші за так зване "кришування" фармацевтичних компаній. Також повідомлялося, що понад 200 людей померли через його втручання в закупівлю ліків для діалізу.

Також в розслідуванні йшлося, що сім'я українського розвідника і контррозвідника Семочка числиться в базах даних платників податків Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram