ГоловнаПолітика

УПЦ КП закликала ієрархів починати підготовку до надзвичайного об'єднавчого собору

Три українські православні церкви повинні об'єднатися і обрати предстоятеля, який і отримає томос для єдиної УПЦ.

УПЦ КП закликала ієрархів починати підготовку до надзвичайного об'єднавчого собору
Фото: Lb.ua

Київський патріархат Української православної церкви закликав ієрархів УАПЦ і Московського патріархату негайно розпочати підготовку до Надзвичайного об'єднавчого собору. Відповідне звернення опубліковано на сайті УПЦ КП.

"Після рішення святого і священного Синоду Константинопольського патріархату, що відкриває шлях до утворення в Україні єдиної помісної автокефальної Української православної церкви і до отримання патріаршого і синодального Томосу про автокефалію, Київський патріархат закликає ієрархів УАПЦ і залучених в процес єднання ієрархів Московського патріархату в Україні розпочати підготовку Надзвичайного об'єднавчого собору", - сказано в заяві

Головне завдання цього собору - "прийняти рішення про церковну єдність, вибрати предстоятеля єдиної помісної автокефальної УПЦ, який від її імені отримає патріарший і синодальний Томос про автокефалію".

"Ми очікуємо того, що беручи до уваги всі обставини – давність історії, плідну діяльність, велике число єпископату, духовенства і вірних, монастирів та духовних шкіл, інші фактори – Патріаршим і Синодальним Томосом також буде всеправославно затверджене достоїнство Патріарха за Предстоятелями помісної УПЦ", - йдеться в заяві.

"Київський патріархат закликає єпископат, духовенство та вірних УАПЦ, як і єпископат, духовенство та вірних Московського патріархату, підтримати процес об'єднання українського православ'я", - додали в Київській патріархії.

Нагадаємо, 11 жовтня було оголошено рішення Священного Синоду Константинопольського патріархату, згідно з яким було підтверджено вже прийняте рішення про те, щоб Вселенський патріархат надав автокефалію українській православній церкві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram