ГоловнаПолітика

Харківського чиновника Мусєєва, підозрюваного у зраді, оголосили в розшук

Мусєєв покинув територію України ще наприкінці серпня.

Харківського чиновника Мусєєва, підозрюваного у зраді, оголосили в розшук
Фото: instagram.com/mmsgram

Київський районний суд Харкова оголосив у розшук голову Холодногірської районної адміністрації Максима Мусєєва, якого підозрюють у державній зраді. Про це повідомляє місцеве видання KharkivToday.

Як сказано в рішенні суду, досудове слідство встановило, що з 26 серпня по 12 вересня Мусєєв завдав шкоди державній безпеці, перебуваючи за межами України. Голова Холодногірської райадміністрації використовував засоби зв'язку для передачі службової інформації Міноборони представникам РФ.

Також слідство встановило, що 26 серпня Мусєєв покинув територію України і не повернувся.

Підозрюваний двічі не з'явився на вимогу суду. У зв'язку з цим Мусєєва оголосили в національний та міжнародний розшук.

Слідчі вважають обґрунтованими ризики того, що підозрюваний може знищити або спотворити докази. Для цього суд дав дозвіл на затримання Мусєєва з метою доставити його до Київського районного суду, де йому мають обрати запобіжний захід.

У базі розшуку на сайті Міністерства внутрішніх справ Максима Мусєєва наразі немає.

Нагадаємо, про те, що Мусєєв є агентом російської розвідки, Служба безпеки України повідомила 3 жовтня. Протягом слідчо-оперативних дій правоохоронці виявили та задокументували факт збору зловмисником для передачі російському куратору списків військовослужбовців, які брали участь в АТО.

Згідно з висновком державного експерта з питань таємниць, зібрані посадовою особою матеріали містять службову інформацію, передача якої спецслужбам РФ завдасть істотної шкоди державній безпеці України. Співробітники спецслужби в межах досудового розслідування також встановили наявність у чиновника подвійного громадянства.

Зараз за результатами розслідування голові адміністрації оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram