ГоловнаПолітика

МЗС Угорщини викликало посла України через публікацію на "Миротворці" інформації про подвійне громадянство чиновників Закарпаття

У базі сайту опублікували список з 313 закарпатців - власників угорських паспортів.

МЗС Угорщини викликало посла України через публікацію на "Миротворці" інформації про подвійне громадянство чиновників Закарпаття
Любовь Непоп
Фото: mfa.gov.ua

Міністерство закордонних справ Угорщини викликало посла України в Будапешті Любов Непоп через публікацію на сайті "Миротворець" інформації про понад 300 закарпатських чиновників, які мають українське і угорське громадянство.

Про це повідомляє Hungary Today з посиланням на держсекретаря МЗС Угорщини Левенте Мадьяра.

За його словами, МЗС викликало посла України в Будапешті після того, як "антиукраїнська політика України досягла нового рівня". Мадяр назвав "Миротворець" "екстремістським українським сайтом".

Держсекретар зазначив, що виклик посла також пов'язаний з петицією, що з'явилася на сайті Верховної Ради із закликом депортувати всіх громадян, які мають подвійне громадянство (України та Угорщини).

Нагадаємо, сайт "Миротворець" опублікував список з 313 закарпатців - власників угорських паспортів, які є держслужбовцями і чиновниками місцевого самоврядування. У списку "Миротворця" ці люди з'явилися за те, що "принесли присягу на вірність Угорщині", перебуваючи на державній службі і в органах місцевого самоврядування. У вересні в базу сайті також потрапив голова МЗС Петер Сійярто.

Відносини між Україною та Угорщиною загострилися після того, як в інтернеті з'явилося відео, на якому жителям Закарпаття видають угорські паспорти і просять тримати це в таємниці. Голова МЗС Угорщини заявив, що все, що відбувається на відео, законне і відповідає міжнародним нормам.

4 жовтня Україна вислала консула Угорщини, у відповідь угорська сторона вирішила вислати українського консула з Будапешта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram