ГоловнаПолітика

Член "Народного фронту" Іван Савка займе в парламенті місце Ірини Єфремової

ЦВК визнала Савку обраним народним депутатом після відмови від балотування двох членів партійного списку.

Член "Народного фронту" Іван Савка займе в парламенті місце Ірини Єфремової
Иван Савка
Фото: НикВести

Центральна виборча комісія визнала обраним народним депутатом від партії "Народний фронт" військового Івана Савку замість Ірини Єфремової, обраної членом ЦВК.

Сергій Кондратюк і Ігор Гоцул, які були наступними в партійному списку, відмовилися від балотування.

Кондратюк був внесений до списку НФ під №82, на момент виборів був тимчасово безробітним, до цього в 2010-2015 роках був депутатом Житомирської обласної ради, в яку пройшов від Партії регіонів.

Гоцул був внесений до списку під №83, на момент виборів був заступником міністра спорту Дмитра Булатова.

ЦВК скасувала їхню реєстрацію кандидатами і виключила з виборчого списку НФ на підставі заяв про відмову від балотування.

Визнаний обраним Савка включений у список під №84. На момент виборів Савка був заступником командира військової частини по роботі з особовим складом - начальником відділу військової частини АА 0224.

ЦВК зможе зареєструвати його депутатом Ради після подачі документів, які підтверджують дотримання вимог закону про заборону мати інший представницький мандат чи перебувати на державній службі, на що законодавством відводиться 20-денний термін.

Нагадаємо, 5 жовтня склали присягу 14 новопризначених членів ЦВК, у тому числі народний депутат від НФ Ірина Єфремова. Раніше ЦВК визнала обраним депутатом Ради від Радикальної партії Олега Ляшка колишнього помічника Ляшка Олександра Гулака замість Тетяни Юзькової.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram