ГоловнаПолітика

СБУ розглядає три версії пожежі на арсеналі під Ічнею

На момент підриву склади були заповнені на 50%.

СБУ розглядає три версії пожежі на арсеналі під Ічнею
Фото: EPA/UPG

Служба безпеки України розглядає три версії пожежі на арсеналі Міністерства оборони біля Ічні Чернігівської області.

Про це повідомляє прес-служба Президента Петра Порошенка за підсумками доповіді силових відомств про пожежу на складах боєприпасів.

"За даними СБУ, зараз розглядається три версії причин НП. Основна з них - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки або зберігання боєприпасів і третя - умисний підпал або підрив з метою приховування нестачі боєприпасів", - йдеться у повідомленні.

Міністр оборони Степан Полторак повідомив, що о 3:20 9 жовтня одночасно були підірвані три сховища арсеналу, а вже через 20 хвилин було здійснено підрив ще кількох сховищ. Він зазначив, що на момент підриву склади були заповнені на 50%.

За словами Полторака, найбільш дефіцитні та критично важливі для Збройних сил боєприпаси з 6-го військового арсеналу раніше були передислоковані на інші арсенали і бази.

Станом на 15:00 вівторка в результаті детонації пожежею було охоплено близько 30% всього арсеналу.

Наразі для локалізації та гасіння пожежі вже використовуються два спеціальні протипожежні танки, очікується прибуття на місце вибухів ще трьох танків.

Як повідомлялося, Петро Порошенко доручив силовикам профінансувати програму захисту складів з боєприпасами у повному обсязі. Міноборони та МЗС доручено завершити переговори з НАТО про створення спеціального трастового фонду для зберігання снарядів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram