ГоловнаПолітика

Регламентний комітет Ради скерував у зал подання на Дмитра Колєснікова

Депутат є близьким соратником Олександра Вілкула.

Регламентний комітет Ради скерував у зал подання на Дмитра Колєснікова
Дмитрий Колесников
Фото: kstati.dp.ua

Регламентний комітет Верховної Ради скерував у зал подання Генеральної прокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Дмитра Колєснікова.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко, який представляв подання, заявив, що народного депутата Дмитра Колєснікова підозрюють у незаконному відчуженні цілісного майнового комплексу ДП "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю.Осади". Про це він сказав на засіданні регламентного комітету парламенту, передає УНН.

"Голова Агентства державного майна України Колєсніков, зловживаючи службовим становищем, використовуючи службові повноваження всупереч інтересам служби, діючи умисно в інтересах третіх осіб, а саме директора Горгула, розуміючи відсутність правових підстав для виведення об'єкта нерухомості з переліку майна, яке не підлягає приватизації... І вказане підприємство входить до переліку об'єктів стратегічного значення для економіки і безпеки держави... 27.06.2012 Колєсніков... підписав поданий йому директором Горгулем перелік майна", - сказав Луценко.

Генпрокурор звернув увагу на те, що на деяких списках, підписаних Колєсніковим, "не було навіть підпису Горгула і членів комісії, що ще раз свідчить про навмисність його дій".

Сам депутат заперечує звинувачення Генпрокуратури. "Жодного зловживання владою з мого боку не було і бути не могло, тому що прокуратура оцінює період дії агентства держмайна, коли я там уже не працював, - у той час я вже був на посаді голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації", - сказав Колєсніков.

Нагадаємо, 8 жовтня регламентний комітет Верховної Ради розглядає подання генерального прокурора України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дмитра Колєснікова.

У 2010 році після приходу до влади Віктора Януковича Дмитро Колєсніков зайняв посаду міністра промислової політики в уряді Миколи Азарова. У грудні 2010 року під час адміністративної реформи міністерство розпустили, і Колєсніков очолив Агентство державного майна.

У грудні 2012 року його звільнили і призначили головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації. У березні 2014 року після втечі Януковича з України звільнили, і незабаром він став депутатом Верховної Ради, пройшовши за списком Опозиційного блоку.

Колєсніков є близьким соратником Олександра Вілкула.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram