ГоловнаПолітика

Сенцов завершить голодування завтра проти своєї волі, - адвокат

У колонії вирішили застосувати примусове годування у зв'язку з критичним станом здоров'я.

Сенцов завершить голодування завтра проти своєї волі, - адвокат
Олег Сенцов

Політв'язень в Росії український режисер Олег Сенцов заявив, що припиняє голодування з 6 жовтня через загрозу початку його примусового годування. Відповідну заяву сьогодні оприлюднив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе, пише російське видання "Настоящее время".

"У зв'язку з критичним станом мого здоров'я, а також патологічними змінами, що почалися у внутрішніх органах, найближчим часом до мене заплановано застосування примусового харчування. Моя думка при цьому вже не враховується - нібито я вже не в змозі адекватно оцінювати рівень здоров'я і небезпеки, що йому загрожує", - написав Сенцов.

"Насильницьке годування буде проводитися в рамках реанімаційних заходів з порятунку життя пацієнта. У цих умовах я змушений припинити своє голодування від завтра, тобто з 6.10.18", - написав українець.

"145 днів боротьби, мінус 20 кг ваги, плюс надірваний організм, але мета так і не досягнута. Я вдячний всім, хто підтримував мене, і прошу вибачення у тих, кого я підвів ... Слава Україні! ", - додав Сенцов.

Дмитро Дінзе розповів про ситуацію з припиненням голодування. "Природно, Олег не хотів припиняти голодування, це вимушений захід", - наголосив адвокат.

"Співробітники ФСВП дали Сенцову термін до кінця тижня, вимагаючи, щоб той припинив голодування, інакше "вони б з нього зробили "овоча": прикували до ліжка і почали примусово годувати через трубку", - пояснив Дінзе.

"Зараз він не знає, чи зможе він самостійно вийти з голодування, тому що йому сказали, що у нього в печінці і нирках почалися незворотні зміни, і в серці ці зміни теж почали відбуватися", - зауважив він.

"Плану лікування Олега як такого ще немає. - Я думаю, що спочатку буде його диспансеризація. З тими захворюваннями, які у нього загострилися, люди лежать в реанімації, їм надається відповідне лікування. Його заповіт залишається чинним", - наголосив юрист.

Нагадаємо, сьогодні вранці заступник директора Федеральної служби виконання покарань Росії Валерій Максименко заявив, що Сенцов припинив голодування, якого дотримувався із середини травня. Пізніше цю інформацію підтвердила український омбудсмен Людмила Денісова, додавши, що вимагає від російської сторони надати Сенцову повноцінне медичне обслуговування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram