ГоловнаПолітика

Старобільський суд продовжив арешт Єфремова до 3 грудня

Засідання по суті справи призначено на 16 жовтня.

Старобільський суд продовжив арешт Єфремова до 3 грудня
Фото: Макс Левин

Старобільський районний суд Луганської області продовжив арешт колишнього голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова до 3 грудня включно. Про це сказав головуючий суддя Олександр Пелих.

"Суд вважає за необхідне продовжити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб, тобто до 3 грудня включно", - оголосив він рішення суду.

Суд також відмовив у передачі Єфремова на поруки депутата Верховної Ради Юрія Мірошниченка, оскільки Єфремова звинувачують у п'яти злочинах, три з яких - особливо тяжкі. Також зафіксовано факт тиску обвинуваченого на свідків у процесі.

Захист же аргументував клопотання тим, що Єфремова утримують під вартою незаконно понад два роки, його здоров'я за цей час суттєво погіршилося і він потребує лікування. Суд відкинув ці аргументи, продовжив арешт підсудного і переніс розгляд справи на 16 жовтня.

На наступному засіданні заплановано одночасний допит свідків екс-керівників луганських обласних управлінь Служби безпеки України Олександра Петрулевича і Міністерства внутрішніх справ Володимира Гуславського.

Нагадаємо, 16 січня 2017 року Старобільський районний суд Луганської області почав розглядати справу проти Єфремова. Його звинувачують у сепаратизмі, державній зраді, організації захоплення Луганської обласної державної адміністрації, пособництві захопленню управління Служби безпеки України і створенню самопроголошеної "Луганської народної республіки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram