ГоловнаПолітика

Яценюк обговорив з Меркель питання співпраці з МВФ

"Позиція Німеччини в Раді директорів Міжнародного валютного фонду дуже важлива для того, щоб угоду було нарешті підписано".

Яценюк обговорив з Меркель питання співпраці з МВФ
Фото: nfront.org.ua

Однією з головних тем під час зустрічі лідера "Народного фронту" з бундесканцлером Ангелою Меркель було питання економічної співпраці між двома країнами, повідомляє прес-служба НФ.

При цьому Яценюк підкреслив, що Федеральний канцлер Німеччини "була і залишається не просто прихильником України, а людиною, яка реально підтримує нас". Також він нагадав, що 1 листопада Ангела Меркель прибуде з візитом до Києва, і це є "свідченням того, що вона підтримує Україну".

Крім того, за словами Яценюка, 29 листопада в Німеччині відбудеться великий бізнес-форум між Україною і Німеччиною. Лідер "Народного фронту" наголосив, що Ангела Меркель "особисто звернулася з тим, щоб Україна була гідно представлена на цьому бізнес-форумі". Він нагадав, що Німеччина є одним із найбільших інвесторів в українську економіку: "Те, що німецький бізнес вкладає гроші в зелену енергетику в Україні, в створення нових заводів для автомобільної промисловості, є свідченням того, що це не просто політичні розмови", - сказав Яценюк. Окрім того, зазначив він, товарообіг між Україною і Німеччиною зріс на 25%.

Лідер "Народного фронту" повідомив, що під час зустрічі обговорювали і питання програми фінансово-економічної допомоги для України та співпраці з Міжнародним валютним фондом. Арсеній Яценюк нагадав, що під час його перебування на посаді голови уряду Україна скоротила зовнішні борги на 6 млрд доларів. Водночас загальний обсяг програми з МВФ був 17,5 мільярда доларів, а Україна отримала лише 8.

"Позиція Німеччини в Раді директорів Міжнародного валютного фонду дуже важлива для того, щоб угоду було нарешті підписано", - сказав Яценюк, наголосивши, що це дозволить продовжити шлях реформ, яким іде Україна останні чотири роки.

"Уперше в історії України західна більшість тримається разом чотири з половиною роки. Незважаючи на те, що у мене були «тертя» з Президентом Порошенком, ми знайшли в собі сили для того, щоб заради країни не розвалити хитку політичну стабільність. Щоб з мінус 14% ВВП зробити 3% зростання. Ми знайшли в собі сили, щоб не допустити банкрутства країни, адже ми прийшли, коли країна була зруйнована", - сказав він.

Лідер "Народного фронту" нагадав, що в 2014 році на рахунках Держказначейства було 108 тисяч гривень: "Коли я пішов, на рахунках уряду вже було 4 мільярди доларів".

"Проведення бізнес-форуму між Україною і Німеччиною - це чіткий крок до того, як економічно допомогти Україні. Рішення німецького бізнесу щодо інвестицій в українську економіку теж є яскравим прикладом підтримки нашої держави", - додав Арсеній Яценюк.

Під час візиту до Берліна лідер "Народного фронту" зустрівся з Державним секретарем Міністерства закордонних справ Німеччини Вальтером Йоганнесом Лінднером, керівництвом фонду "Liberale Moderne", експертами Інституту східноєвропейських і міжнародних досліджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram