ГоловнаПолітика

Порошенко і прем'єр Болгарії обговорили продовження дороги "Одеса-Рені" до Варни і Софії

Міністру інфраструктури Омеляну доручено опрацювати це питання з болгарськими колегами.

Порошенко і прем'єр Болгарії обговорили продовження дороги "Одеса-Рені" до Варни і Софії
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в Одесі зустрівся з прем'єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим.

Про це повідомляють на сайті президента.

Сторони обговорили виконання домовленостей, досягнутих у травні цього року. Зокрема, про завершення капітального ремонту школи, модернізації дороги "Одеса-Рені" через Болград і в перспективі продовження цієї дороги як транспортного коридору до Варни і Софії.

"Мрію, що ми з тобою сядемо удвох в автомобіль або в Варні, або в Одесі і за 3-4 години доїдемо (новою дорогою, - ред.)", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що завдяки безвізовому режиму цього року Болгарію відвідали на 300 тис. українців більше, ніж раніше. Крім того, товарообіг між країнами зріс на 46%.

Порошенко також відзначив введення прямого авіасполучення з Одеси в Болгарію і прямого залізничного сполучення зі Львова до Болгарії. Борисов, своєю чергою, підкреслив, що посилення контактів між державами сприяє розвитку двосторонніх відносин і наголосив на важливості розвитку портового сполучення.

Порошенко звернувся до присутнього на зустрічі міністра інфраструктури Володимира Омеляна з проханням опрацювати це питання з болгарськими колегами.

Борисов також запропонував відкрити в Одесі болгарську школу. Президент України підтримав цю ініціативу і запропонував також відкрити в Софії Український культурний центр.

Нагадаємо, загальна протяжність автомобільної дороги М-15 Одеса - Рені (на Бухарест) становить 289,4 км. М-15 проходить через територію дев'яти районів Одеської області, територію Молдови і з'єднує такі міста: Одеса, Біляївка, Білгород-Дністровський, Сарата, Татарбунари, Арциз, Тарутине, Кілія, Ізмаїл, Болград, Рені, природний заповідник Вилково.

Дорога була побудована в 40-50-х роках минулого століття і зараз знаходиться на реконструкції. Роботи мають завершити до кінця 2018 року.

У вересні прем'єр Володимир Гройсман заявив, що на завершення ремонту траси "Одеса-Рені" необхідно ще 500-600 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram