ГоловнаПолітика

Вісім українських пілотів проходять підготовку у Франції, - Аваков

Вони стануть основою центру технічного обслуговування авіаційної системи МВС.

Вісім українських пілотів проходять підготовку у Франції, - Аваков
Фото: mvs.gov.ua

У спеціальному Центрі підготовки пілотів Airbus у Франції підготовку проходять вісім українських пілотів - представників системи МВС, які стануть "основою центру техобслуговування авіаційної системи МВС". Про це розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час візиту в Центр, повідомляє сайт МВС.

«Зараз у цьому центрі проходять навчання вісім пілотів-представників системи МВС. Це військовослужбовці НГУ і пілоти ДСНС. Зараз вони вивчають теоретичний курс, вдосконалюють майстерність в імітаційних центрах і пройдуть курс практичних польотів. Ці пілоти стануть основою центру технічного обслуговування авіаційної системи МВС, яка буде в Україні», - зазначив Аваков.

Голова ДСНС Микола Чечоткін упевнений, що придбання вертольотів Н225 розширить авіаційну складову рятувальників.

«Зараз у Франції проходять підготовку наші пілоти. Два з них уже мають досвід роботи з вертольотом Н145, зараз вони навчаються пілотувати Н225. А наприкінці жовтня ми скеруємо ще персонал, який буде вивчати технічні можливості цих вертольотів і займатися технічним обслуговуванням таких вертольотів. Навчання наших фахівців проходить у рамках контракту», - сказав Чечоткін.

Українські пілоти, які навчаються у Франції, порівняли роботу Мі-8 і Н225 Airbus. За їхніми словами, Н225 допомагає екіпажу під час польоту за приладами або під час рятувальних ситуацій. А також дозволяє підвищити ефективність виконання завдань за рахунок сучасного обладнання.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсена Авакова і голова ДСНС Микола Чечоткін перебувають у Франції з робочим візитом, у рамках якого відвідали завод Airbus Helicopters, де виконується замовлення України на виготовлення і постачання 55 вертольотів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram