ГоловнаПолітика

Аваков відвідав завод, де збиратимуть французькі вертольоти для України

Віце-президент компанії запевнив, що докладе всіх зусиль, щоб гарантувати повне задоволення потреб українських замовників.

Аваков відвідав завод, де збиратимуть французькі вертольоти для України
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін у рамках робочого візиту у Францію сьогодні, 4 жовтня, ознайомилися з процесом збору вертольотів H125 і Н225 на заводі Airbus Helicopters у французькому місті Мариньян, де збирають вертольоти для України. Про це повідомляє сайт МВС.

На заводі розповіли, що збір вертольота має дев'ять етапів. Кожен етап займає три дні, необхідно 27 днів, щоб повністю скласти машину. Після цього вертоліт передають на етап фарбування - це близько 10 днів. Наступний етап - це тестування, коли проводять два-три польоти. Голови МВС і ДСНС побачили на власні очі всі етапи збору вертольотів: починаючи від першої лінії, коли працюють над електрикою і гідравлікою машини, і закінчуючи останнім пунктом - тестовим польотом.

Фото: mvs.gov.ua

Коментуючи побачене, міністр МВС заявив, що контракт на постачання французьких вертольотів для потреб відомства - це «рішучий і якісний крок уперед».

«Це дійсно виводить нас на вищий рівень. Технічне обслуговування цих машин буде здійснюватися в Україні. Тому це дійсно інший якісний рівень і з погляду безпеки польотів, і з погляду ефективності застосування», - зазначив міністр

Старший віце-президент Airbus Helicopters Олів'є Мішалон зазначив, що його компанія докладе всіх зусиль, щоб гарантувати повне задоволення потреб українських замовників.

Нагадаємо, вже до кінця цього року Україна отримає перші чотири вертольоти з 55 передбачених контрактом від французької компанії. Три вертольоти будуть виконувати завдання в підрозділах ДСНС, один - в Національній гвардії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram