ГоловнаПолітика

Рада відмовилася зняти недоторканність з нардепа Дунаєва

Не вистачило понад ста голосів.

Рада відмовилася зняти недоторканність з нардепа Дунаєва
Сергей Дунаев
Фото: wikipedia.org

Верховна Рада не дозволила Національному антикорупційному бюро проводить слідчі дії щодо нардепа Сергія Дунаєва, якому закидають декларування недостовірних даних.

За притягнення депутата до кримінальної відповідальності проголосували тільки 125 депутатів.

Генеральний прокурор Юрій Луценко, який виступав перед депутатами, заявив, що Дунаєв у декларації за 2015 рік не вказав активів на суму 160 млн гривень. Окремим епізодом проходить недекларування належного дружині Дунаєва бізнесу на суму 200 тисяч гривень.

Для проведення слідчих дій необхідне зняття з Дунаєва недоторканності.

Сам депутат звинуватив НАБУ і прокуратуру в політичному переслідуванні.

"Мене звинувачують у тому, що я нібито скоїв корупційний злочин, вказавши недостовірні дані в декларації за 2015 рік, а саме те, що володію материнською компанією, але не вказав, що ця компанія, своєю чергою, заснувала інші господарські суб'єкти. НАБУ і ГПУ вважають, що я одноосібно впливаю на діяльність цих господарських товариств як їх бенефіціарний власник, але не підтверджують це відповідними доказами. По-перше, материнська компанія і засновані нею господарські товариства були створені ще наприкінці 90-х - на початку 2000 років, до обрання мене народним депутатом. Корпоративні права материнської компанії належно передані мною в управління. Усі засновані материнською компанією товариства зареєстровано в місті Лисичанськ Луганської області. На відміну від відомих випадків, коли окремі особи ховають свої компанії в офшорах. Усі ці юридичні особи понад 15 років легально діють на території України і платять податки", - розповів Дунаєв.

Сергій Дунаєв - член депутатської фракції "Опозиційний блок", входить до комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції. Обирався депутатом Лисичанської міськради від Партії регіонів. З 2009 по 2012 рік обіймав посаду мера Лисичанська.

У 2014 році Дунаєв разом з Олександром Єфремовим брав участь у сепаратистському мітингу в Луганську, після якого облрада прийняла незаконне рішення про проведення так званого "референдуму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram