ГоловнаПолітика

Соболєв: влада не має плану звільнення окупованих територій

"Батьківщина" за продовження закону про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі не голосувала.

Соболєв: влада не має плану звільнення окупованих територій
Фото: Макс Левин

Сьогоднішня влада не бачить варіантів звільнення окупованих територій - Криму і частини Донбасу, навіть не займається пошуком шляхів відновлення територіальної цілісності України. Про це заявив на брифінгу в парламенті заступник керівника фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, коментуючи голосування за пролонгацію закону про особливий порядок місцевого самоуправління в окремих районах Донецької і Луганської областей до 31 грудня 2019 року (№9153).

"Будь-які аргументи про те, що цей закон не буде діяти, а тому за нього можна голосувати, - тільки зайве підтвердження того, що чинна влада і президент нічого не роблять для зрушення питання про деокупацію цих територій. Якщо цей закон не діє, то це означає, що ніколи не будуть звільнені ці території? Це означає, що ніколи не буде звільнений анексований Крим?" - здивований логікою авторів цього документа Сергій Соболєв.

За його словами, продовження дії закону про особливий статус Донбасу - це, по суті, затягування конфлікту, який перетвориться на конфлікт не років, а десятиліть.

"Як тільки будуть легалізовані місцеві органи самоврядування, під дулами російських солдатів, без контролю над кордоном між Росією і Україною, будь-які розмови про санкції і допомогу з боку міжнародної спільноти стануть неможливими. Їхня відповідь буде проста: у вас усе врегульовано", - зазначив політик.

Так зване врегулювання означатиме, що на окупованих територіях надалі керуватимуть російські бойовики, терористи, переконаний представник "Батьківщини".

"Саме тому «Батьківщина» дотримується послідовної позиції впродовж чотирьох років: ми не голосували ні за першу редакцію закону про особливий статус Донбасу, ні за його пролонгацію", - наголосив Сергій Соболєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram