ГоловнаПолітика

Польська Rzeczpospolita взяла інтерв'ю у ватажка донецьких бойовиків

Дениса Пушиліна називають "лідером самопроголошеної республіки".

Польська проурядова газета Rzeczpospolita опублікувала інтерв'ю з ватажком донецьких бойовиків Денисом Пушиліним. В інтерв'ю журналіст називає Пушиліна "лідером самопроголошеної республіки".

Автор інтерв'ю - 24-річний журналіст Руслан Сошин, білорус за національністю, випускник факультету журналістики і політичних наук Варшавського університету. Уточнюється, що інтерв'ю з Пушиліним записали на початку вересня, незабаром після похорону Захарченка.

У матеріалі йдеться про виконавців ліквідації екс-ватажка терористів Олександра Захарченка, "можливу присутність" російських військових і мінські угоди.

"Якби на Донбасі була російська армія, ситуація була б зовсім іншою. Ми дійсно хотіли, щоб це відбулося у 2014 році. На жаль, мали взяти зброю в руки ті люди, які працювали на місцевих фабриках і шахтах", - сказав Пушилін.

Нагадаємо, 31 серпня в Донецьку під час вибуху в кафе отримав смертельні травми ватажок "ДНР" Олександр Захарченко. Його місце зайняв Денис Пушилін. 27 вересня СБУ отримала аудіозапис з доказами підготовки Пушиліним усунення Захарченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram