ГоловнаПолітика

Гусовського облили зеленкою і побили перед засіданням Київради (оновлено)

Депутата госпіталізували.

Фото: komanda.kyiv.ua

У приміщенні Київської міської держадміністрації відбувся напад на депутата Сергія Гусовського. Його облили зеленкою, повідомив кореспондент LB.ua.

Фото: Макс Требухов

Близько 50 молодих людей спортивної зовнішності зібралися перед адміністрацією рано-вранці, оскільки на порядку денному Київради сьогодні - розірвання договорів оренди з забудовниками. Ніяких розпізнавальних знаків, символіки або гасел у присутніх не було.

Близько 10-ї ранку активісти увійшли в будівлю адміністрації. Усередині вони оточили депутата Гусовського й облили його зеленкою. Ніяких вимог до депутата нападники не висували. Після інциденту група покинула приміщення, вони залишаються на вулиці перед будівлею.

Після звернення в поліцію нападників затримав підрозділ тактично-оперативного реагування. Присутні впізнали в нападниках учасників групи "Безпека життя", пов'язаної з колишнім радником міністра МВС Іллею Ківою.

Фото: komanda.kyiv.ua

Оновлення 11:02. Прес-служба мера Києва Віталія Кличка повідомила, що Гусовського не тільки облили зеленкою, а й побили.

"У нас сьогодні відбулася неприйнятна ситуація. Перед початком засідання побили депутата Київради Сергія Гусовського. Його облили зеленкою, збили з ніг і витягли на вулицю. Зараз депутат у лікарні. Також влаштували безладдя на першому поверсі будівлі КМДА. Зараз поліція повинна розібратися із цією ситуацією. Ми звертаємося до керівництва правоохоронних органів: негайно виявити всіх винних у заворушеннях і побитті і притягнути їх до відповідальності. Ми запросили сюди керівника столичної поліції доповісти депутатам про дії правоохоронців у з'ясуванні всього, що відбулося. Такі провокації треба припиняти", - заявив Кличко.

Початок засідання Київради довелося відкласти.

Оновлення 11:53. Поліція затримала 19 учасників бійки в Київській міській раді, повідомляє прес-служба столичної поліції. Правоохоронці встановлюють перебіг подій, після чого визначать правову кваліфікацію події.

Оновлення 13:37. Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом бійки в Київській міській раді та побиття депутата міськради Сергія Гусовського, повідомляє прес-служба столичної поліції. Справи відкрито за статтями "Хуліганство" і "Опір працівникові правоохоронного органу". Повідомляють, що під час конфлікту учасники події вчинили опір працівникам поліції, які намагалися припинити їхні протиправні дії.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Усіх доправлених в управління поліції затримано, і зараз поліція працює над збором доказової бази, щоб оголосити їм підозру.

Нагадаємо, депутат Київської міськради Сергій Гусовський заявив, що знову балотуватиметься на посаду мера у 2020 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram