ГоловнаПолітика

Україна вже знайшла заміну Кучмі на переговорах контактної групи

Кандидатуру не розголошують, але нова дійова особа братиме участь у переговорах уже через два тижні.

Україна вже знайшла заміну Кучмі на переговорах контактної групи
Фото: EPA/UPG

Українська сторона вже знайшла заміну Леонідові Кучмі на переговорах контактної групи в Мінську. Про це сьогодні повідомила перша віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, повідомляє Укрінформ.

Геращенко сказала, що знає, чия кандидатура буде пропонуватися до складу ТКГ від України замість Кучми, але відмовилася її назвати.

"Я маю інформацію про те, кого пропонують на цю дуже непросту посаду, але очевидно, що його повинен назвати Президент України Петро Порошенко", - зазначила Геращенко.

На уточнювальне запитання, коли призначать нового представника України замість Кучми, вона відповіла, що на наступному засіданні ТКГ, яке має відбутися через 2 тижні, українська сторона буде представлена гідно.

"Мінськ без української переговорної групи не залишиться. Наступне засідання в Мінську за 2 тижні, і українська сторона завжди гідно представлена в Мінську", - підкреслила вона.

Нагадаємо, екс-президент України Леонід Кучма 2 жовтня завершив роботу в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram