ГоловнаПолітика

Труханову вручили обвинувальний акт

Він один з восьми підозрюваних у справі "Краяну".

Труханову вручили обвинувальний акт
Фото: Макс Левин

28 вересня - 3 жовтня прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вручили восьми підозрюваним у справі про розкрадання під час придбання будівель заводу "Краян" в Одесі. Серед них - мер міста Геннадій Труханов.

Про це повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Труханову й іншим підозрюваним закидають розкрадання 185 млн гривень у період з липня по грудень 2016 року.

Схему реалізували під виглядом придбання будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за свідомо завищеними цінами.

Фото: НАБУ

Менш ніж за два місяці до ухвалення Одеською міською радою рішення придбати зазначену будівлю за 185 млн гривень її купила інша фірма за 4 млн гривень. Тоді ж її внесли у статутний капітал ТОВ "Девелопмент Еліт". Та незважаючи на це, Труханов і його заступник на погоджувальній раді і на позачерговій сесії міськради повідомили депутатам хибну інформацію: нібито йшлося тільки про згоду на придбання, а не про угоду.

Крім того, необхідність купівлі обґрунтували нібито реалізацією проекту "Європейська мерія", якого насправді не існувало.

У результаті приміщення купили за 185 млн гривень - за завищеною більш ніж удвічі ціною, однак ці кошти арештували за клопотанням антикорупційних органів.

Обвинуваченими є чинний мер Одеси Геннадій Труханов, його заступник, голова постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради, директор департаменту комунальної власності Одеської міськради, його заступник, директор приватної компанії-продавця будівлі, представник компанії продавця будівлі, оцінювач.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram