ГоловнаПолітика

НАБУ відкрило провадження проти міністра юстиції Петренка

Розслідування розпочато за статтею "декларування недостовірної інформації"

НАБУ відкрило провадження проти міністра юстиції Петренка
Фото: www.dyvys.in

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом можливого декларування міністром юстиції Павлом Петренком недостовірної інформації.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит "Українських Новин".

Дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено згідно з рішенням суду, який зобов'язав НАБУ зареєструвати кримінальне провадження. Розслідування розпочато за статтею 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу.

Згідно з електронною декларацією Петренка за 2017 рік, він не має власного житла і живе в орендованому.

Раніше ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що племінниця міністра Божена Клічук після його призначення стала власницею двох квартир в елітних житлових комплексах на Печерську і автомобіля Lexus NX200. При цьому вона не живе ні в одній з двох записаних на неї квартирах, а проживає в тій, що належить матері, - на бульварі Тараса Шевченка.

Свою участь в придбанні племінницею майна міністр спростовує.

У декларації міністра також зазначено, що він володіє автомобілем Volkswagen Golf, якому вже 11 років, але при цьому користується орендованим автомобілем Toyota.

Петренко також має солідні суми коштів у готівці і на банківських рахунках.

Нагадаємо, Петренко задекларував 4,4 млн гривень доходів за 2017 рік. У 2016 році голова Мін'юсту задекларував 2,6 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram