ГоловнаПолітика

Тимошенко: "Нафтогаз" буде ліквідовано після виплати всіх боргів за рішенням Стокгольмського арбітражу"

«Нафтогаз» буде діяти як юридична особа, а не як посередник на ринку газу.

Тимошенко: "Нафтогаз" буде ліквідовано після виплати всіх боргів за рішенням Стокгольмського арбітражу"
Фото: Александр Прокопенко

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко доповнила свій вислів про необхідність ліквідації НАК "Нафтогаз": як юридичну структуру компанію буде ліквідовано після виплати Росією як країною-агресором усіх боргів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

«Тільки-но я сказала, що «Нафтогаз» мусить бути ліквідований як посередник на ринку природного газу, одразу в Адміністрації Президента були написані темники нібито я виконую російську програму: ліквідувати НАК «Нафтогаз» і позбавити можливості отримати гроші, які заборгувала країна-агресор. «Нафтогаз» як юридична особа, а не як посередник на ринку газу, діятиме доти, доки Росія не сплатить останню копійку, яку заборгувала», – гарантувала вона.

Однак уже після ліквідації «Нафтогазу» як непотрібного посередника українці отримуватимуть газ безпосередньо від державного підприємства «Укргазвидобування», що дозволить подолати корупцію та знизити тарифи щонайменше вдвічі, пояснила лідер партії.

«Це буде абсолютно рентабельна та окупна для нашої газової галузі ціна на газ», – зазначила політик і пояснила, що ціна складатиметься з собівартості, вартості транспортування, та передбачатиме тридцятивідсоткову рентабельність.

Лідер «Батьківщини» також нагадала, що саме за газовими контрактами, які нинішня влада називає «поганими», Україна змогла перемогти у Стокгольмському арбітражі, та «отримати те, що Росія недоплатила за ці всі роки, за транзит російського газу територією України, та за принципом, який закладався в тому контракті: «транспортуй або плати».

«Я б хотіла, щоб Порошенко разом зі своїм оточенням припинив неправдиву пропаганду проти мене особисто. Йому це не допоможе!» – підсумувала Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram