ГоловнаПолітика

Главу угорського МЗС Сіярто внесли в базу "Миротворця"

Його звинувачують у підтримці сепаратистських настроїв в Україні.

Главу угорського МЗС Сіярто внесли в базу "Миротворця"
Петер Сийярто
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто потрапив у базу сайту "Миротворець". Інформація про нього розміщена в розділі "Чистилище".

"Замах на суверенітет і територіальну цілісність України. Прямі погрози Збройним вторгненням в Україну. Втручання у внутрішні справи України, розпалювання і підтримка сепаратистських настроїв в Україні. Участь в організації провокації, спрямованої на масове порушення громадянами України законодавства України", - зазначено на сайті.

Нагадаємо, 19 вересня з'явилося відео, як жителям Закарпаття роздають угорські паспорти у приміщенні консульства Угорщини. Під час цього громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині, а потім їх пригощають келихом шампанського на честь отримання другого громадянства. Також Українцям дають інструкції не повідомляти про отримання документів українській владі.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що відеоролик з роздаванням українцям угорських паспортів, записаний прихованою камерою в генеральному консульстві Угорщини в Берегові, був використаний в українській виборчій кампанії з метою зіграти на антиугорських настроях у суспільстві.

За словами Сіярто, все, що відбувається на відео, законно і відповідає міжнародним нормам.

СБУ почала розслідувати видавання угорських паспортів на Закарпатті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram