ГоловнаПолітика

Напади на активістів в Одесі організували з метою дестабілізації ситуації, - прокурор області

У місті планували напасти на ще одного активіста.

Напади на активістів в Одесі організували з метою дестабілізації ситуації, - прокурор області
Фото: infoport

Напади на активістів в Одесі відбувалися з метою дестабілізації ситуації в регіоні. Про це на спільному з головою одеської поліції Дмитром Головіним брифінгу, присвяченому ситуації з недавніми нападами на активістів у місті, заявив прокурор Одеської області Олег Жученко, повідомляє "Думская".

«Мета - розгойдати ситуацію. Зробити все напруженим. Щоб люди не почувалися в безпеці», - зазначив обласний прокурор.

Хто саме "розгойдує" ситуацію, правоохоронці сказати поки що не можуть. Достатніх підстав, щоб об'єднати справи про напади на активістів в одне провадження, на сьогодні немає.

При цьому прокурор похвалив роботу поліції за оперативне затримання і виявлення підозрюваних у нападі на Михайлика.

У свою чергу Дмитро Головін підтвердив, що всі затримані є членами етнічної групи, а інвалідність ватажка угруповання не робить його менш небезпечним.

«Ми бачимо його активну роль у цьому. Членів групи ми обґрунтовано підозрюємо у скоєнні низки злочинів, починаючи з порушень у міграційній сфері, закінчуючи розбоєм, стріляниною і здирництвом», - зазначив Головін. Він нагадав, то розслідування триває. Основна версія мотивів вчинення злочину - громадська діяльність потерпілого.

Прокурор Олег Жученко повідомив, що зловмисники за змовою намагалися створити собі алібі, однак у суді сторона захисту не змогла надати чітке підтвердження цього. Крім того, під час розслідування стало відомо про плани нападу на інших активістів, зокрема на еколога Івана Русєва. Вчора за цим фактом було оголошено підозру.

«Підозрюваний є депутатом сільради. Підозру вручали за моїм підписом», - зазначив Жученко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram