ГоловнаПолітика

Держдума Росії дозволила військовим "евакуювати" іноземні судна з Керченської протоки

Росгвардія отримала дозвіл затримувати, оглядати та доставляти судна на спецстоянки.

Держдума Росії дозволила військовим "евакуювати" іноземні судна з Керченської протоки
Фото: sdelanounas.ru

Держдума Росії прийняла в третьому читанні закон, який наділяє Росгвардію правом евакуювати судна з зон, прилеглих до Кримського мосту в Керченському проливі. Про це повідомляє "Интерфакс".

"У цей час у Росгвардії є повноваження здійснювати огляд суден, які порушують правила судноплавства біля охоронюваних Росгвардією об'єктів. Однак у гвардійців немає права евакуювати ці судна із зони, забороненої до судноплавства, і доставляти їх на спеціальні стоянки", - сказано в повідомленні.

Є фактично новий документ дає змогу російській гвардії затримувати будь-які судна, які вона вважатиме "порушниками".

"Тепер росгвардійці також зможуть супроводжувати їх у порти і виробляти процесуальне оформлення правопорушень. Зважаючи на ту напружену обстановку, яка зберігається в регіоні, ця норма є особливо важливою", - сказано в заяві.

Нагадаємо, з моменту відкриття моста через Керченську протоку, який з'єднав окупований Крим із Росією, російська сторона має можливість блокувати українські порти в Азовському морі. До кінця поточного року Україна планує створити базу Військово-морських сил Збройних сил в Азовському морі, військові кораблі "Корець" і "Донбас" цього тижня завершили перехід в Азовське море з Чорного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram