ГоловнаПолітика

Київрада попросила Раду приєднати до столиці селище Коцюбинське

Смт оточене київською територією з усіх боків.

Київрада попросила Раду приєднати до столиці селище Коцюбинське
Фото: kievvlast.com.ua

Київська міська рада попросила Верховну Раду приєднати до столиці селище Коцюбинське.

За це рішення проголосували в четвер 90 депутатів.

Доцільність приєднання Коцюбинського до Києва обґрунтовується тим, що це селище "є анклавом Києва і не має шляхів автомобільного сполучення з жодним населеним пунктом, окрім Києва". При цьому наголошується, що селище "штучно підпорядковується в сферах освіти і медицини Ірпінській міській раді".

3 березня в Коцюбинському відбувся громадський захід, на якому обговорювалося питання приєднання селища до Києва. У ньому взяли участь 1340 жителів селища, 61% з яких висловилися за приєднання до столиці.

Селище Коцюбинське загальною площею 87 га оточене київською територією з усіх боків. Питання його приєднання до столиці обговорюється вже багато років. Але в травні 2015 року депутати селищної ради прийняли рішення про приєднання його до передмістя Києва, міста Ірпінь. У травні 2016 року це рішення було скасовано в суді.

Мер Києва Віталій Кличко в квітні 2017 року запропонував створити столичну агломерацію і об'єднати всі довколишні населені пункти. На його думку, створення агломерації допоможе створити єдину систему догляду за дорогами, систематизує роботу міського та приміського громадського транспорту. Також агломерація допоможе упорядкувати управління комунікаціями, зокрема розвантажити підприємство "Київводоканал", яке обслуговує і місто, і передмістя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram