ГоловнаПолітика

Поліція затримала трьох підозрюваних у нападі на одеського активіста Михайлика (оновлено)

У лікарні сталася бійка під час спроби вивезти підозрюваного в замаху на Михайлика у СІЗО.

Поліція затримала трьох підозрюваних у нападі на одеського активіста Михайлика (оновлено)
Фото: facebook

Поліція затримала підозрюваних у нападі на одеського активіста Олега Михайлика. Нападники належать до етнічного злочинного угруповання грузин, пише Insider з посиланням на власні джерела в поліції.

За словами співрозмовника видання, за підозрою в нападі затримано трьох осіб, на допиті вони нібито зізналися в скоєнні злочину.

"Притягуються вже не вперше. Їх вирахували за сигналом телефону з місця нападу, викликали на допит - і вони в усьому зізналися", - додало джерело.

Сьогодні ж має відбутися засідання щодо обрання запобіжного заходу у Приморському районному суді міста Одеси. На місце виїхав консул Грузії.

Оновлення. Одеське видання "Думская" повідомляє, що один з підозрюваних зараз перебуває в тій самій лікарні, що й Михайлик, його охороняють поліцейські спецпризначенці. Суд уже обирає затриманим запобіжний захід, прокуратура вимагає утримання під вартою.

Оновлення 19:10. За даними "Думской", головний підозрюваний у замаху на одеського активіста Олега Михайлика - Торніке Н. зараз перебуває в Єврейській лікарні. З посиланням на джерела в поліції видання повідомляє, що затриманий є серйозним кримінальним авторитетом.

Родичі затриманого стверджують, що телефон Торніке Н. дійсно перебував у районі замаху, тому чоловік сам з'явився в поліцію, коли дізнався про те, що трапилося. Вже у відділенні йому стало погано і знадобилася госпіталізація.

У поліції заявляють, що чоловік не звертався до правоохоронців, а був затриманий. У лікарні він лежить за рекомендацією лікарів, у нього паралізована рука, хоча "насправді це один з найнебезпечніших людей Одеси". У поліції також додали, що Торніке Н. був затриманий під час спроби знищити докази причетності до замаху на Михайлика.

Оновлення 20:04. В Одеській міській клінічній лікарні сталася сутичка за участю представників грузинської діаспори, які намагалися перешкодити поліції під час вивезення з лікарні в СІЗО Торніке Герасіна - підозрюваного в замаху на громадського діяча Олега Михайлика.

Як повідомляє прес-служба "112 Україна", у лікарню прийшло багато шанувальників Герасіна, вони намагалися зайти спочатку в приміщення, а потім у палату. Там стояла охорона поліції, її намагалися витіснити. Сталася бійка, під час якої були зламані двері у відділенні.

Після цього на місце було викликано спецпідрозділ КОРД, він всіх вивів на вулицю.

Потім представників етнічної Діаспори Грузії посадили в автозаки і відвезли в РВВС.

"Вирішувалося питання щодо того, де він (Герасін, - ред.) буде утримуватися. Ті люди, які зібралися тут, це його друзі, товариші, які прийшли його підтримати. На тлі цього виник конфлікт з правоохоронними органами", - прокоментував сутичку адвокат Герасіна Володимир Поярков.

Оновлення 20:21. У підозрюваного в нападі на Михайлика, який перебуває в Єврейській лікарні, два прізвища.

Про це повідомив кореспондент Радіо Свобода Михайло Штекель.

Так, в 2016 році він був Нагладзе, а в 2017 став Герасіним.

Нагадаємо, в суботу, 22 вересня, в Одесі невідомі стріляли в громадського діяча, голову міської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика. За даними ЗМІ, активіст неодноразово виступав проти муніципальної адміністрації міста, зокрема мера міста Геннадія Труханова. Пораненого чоловіка госпіталізували, йому надана державна охорона. За фактом стрілянини правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтями 15 і 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram