ГоловнаПолітика

Ситник пообіцяв прийти на засідання антикорупційного комітету ВР

Засідання призначено на 3 жовтня.

Ситник пообіцяв прийти на засідання антикорупційного комітету ВР
Фото: uacrisis.org

Директор НАБУ Артем Ситник планує взяти участь у засіданні антикорупційного комітету парламенту 3 жовтня для обговорення звіту бюро. Про це він заявив у неділю журналістам під час фестивалю "ДумкоFest. Антикорупція", передає УП.

Ситник зазначив, що звіт вже подано до Верховної Ради.

"Згідно з чинним законодавством, ми надсилаємо свій звіт до трьох органів - це президент, уряд і парламент. Був такий формат, він не передбачений законом - обговорення цього звіту на засіданні антикорупційного комітету", - додав глава НАБУ.

Він уточнив, що отримав запрошення взяти участь у засіданні комітету 3 жовтня.

"Я обов'язково туди прийду. Сподіваюся, що депутати будуть ставити запитання не для того, щоб влаштувати якесь шоу", - заявив Ситник.

За його словами, у засіданні комітету беруть участь фігуранти розслідувань НАБУ.

"Мені здається, трохи є конфлікт інтересів, коли фігурант починає розповідати, що ми щось неправильно робимо", - додав Ситник.

Нагадаємо, 19 вересня директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник не прийшов на засідання Комітету Верховної Ради з питань протидії корупції, який планував заслухати звіт про результати роботи Бюро за 1 півріччя 2018 року. У НАБУ пояснили, що він не зміг прибути на засідання через невідкладні справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram