ГоловнаПолітика

Підозрюваних у вбивстві Вороненкова залишили під вартою до 19 листопада

Визначення основних і запасних присяжних перенесено на 18 жовтня.

Підозрюваних у вбивстві Вороненкова залишили під вартою до 19 листопада

Шевченківський районний суд Києва на два місяці продовжив арешт підозрюваних у вбивстві колишнього депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова.

Про це інформує прес-служба прокуратури Києва.

"У п'ятницю, 21.09.2018, за клопотанням столичної прокуратури Шевченківський районний суд Києва продовжив на 2 місяці арешт підозрюваних у вбивстві екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. За рішенням суду термін запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою продовжено до 19.11.2018", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на сьогоднішньому засіданні суд повинен був визначити склад основних і запасних присяжних, проте через технічний збій в автоматизованій системі суд переніс розгляд цього питання на наступне засідання, яке відбудеться 18 жовтня.

Як повідомлялося, 12 вересня у справі Вороненкова сформовано суд присяжних. Присяжні розглядатимуть справу на прохання обвинувачених у зв'язку із загрозою довічного ув'язнення.

Нагадаємо, Вороненков був застрелений кілером 23 березня 2017 року у центрі Києва біля п'ятизіркового готелю Premier Palace. Він переїхав в Україну наприкінці 2016 року і прийняв українське громадянство. Вороненков був одним зі свідків у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Охоронець Вороненкова також отримав поранення, але встиг поранити кілера. В результаті вбивця помер у лікарні. Ним виявився 28-річний Павло Паршов, уродженець Севастополя.

Правоохоронці затримали двох підозрюваних у скоєнні злочину - Ярослава Тарасенка та Олександра Лося.

Матеріали щодо організатора (громадянина РФ Володимира Тюріна) і двох інших співучасників злочину (уродженця міста Харкова Юрія Василенка та громадянина України Ярослава Левенця), які зараз перебувають у розшуку, виділені в окреме провадження, досудове розслідування в якому триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram