ГоловнаПолітика

Суд дозволив ГПУ почати заочне розслідування проти Жириновського

У 2014 році він створив і очолив організовану групу для збору коштів на потреби бойовиків "ЛНР" і "ДНР".

Суд дозволив ГПУ почати заочне розслідування проти Жириновського
Фото: EPA/UPG

Шевченківський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі здійснити спеціальне (заочне) розслідування стосовно депутата Державної думи Росії Володимира Жириновського.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Встановлено, що в березні-квітні 2014 року Жириновський створив і очолив організовану групу, до складу якої увійшли окремі депутати Держдуми РФ і члени Ліберально-демократичної партії, для збору коштів із російських громадян і матеріального забезпечення бойовиків "ЛНР" і "ДНР".

Окрім того, зазначені депутати уклали угоду щодо матеріального забезпечення "ДНР", а також забезпечили надання учасникам цієї терористичної організації приміщення в Москві для здійснення "представницької діяльності".

"Зазначена група під керівництвом Жириновського, на прохання голови терористичного батальйону "Сомалі" Михайла Толстих ("Гіві"), упродовж 2014-2017 років здійснила поставки бойовикам шести транспортних засобів російського виробництва з підвищеними прохідними і експлуатаційними можливостями, деякі з яких використовувалися під час вчинення терористичних актів проти військових і правоохоронців України, зокрема на території Донецького аеропорту", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що інкриміновані Жириновському і депутатам ЛДПР кримінальні правопорушення передбачають покарання на термін від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Генпрокуратура повідомила про підозру Жириновському у фінансуванні бойовиків "ЛНР" і "ДНР" 23 серпня 2017 року.

У квітні 2018 року Шевченківський райсуд Києва відмовився арештовувати акції Жириновського в банку ВТБ у справі про фінансування бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram