ГоловнаПолітика

На Генасамблеї ООН Україна буде відстоювати свої права в Азовському морі

Для безпеки і оборони України потрібно сприяння міжнародних партнерів.

На Генасамблеї ООН Україна буде відстоювати свої права в Азовському морі
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Ситуація в Азовському морі буде одним з ключових питань, які Україна порушуватиме під час 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку. Про це сьогодні на брифінгу заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише "Інтерфакс-Україна".

Клімкін наголосив, що успіх щодо ситуації в Азові залежить від дій України у всіх площинах.

"Це безпека і оборона. Ми повинні фундаментально збільшити там нашу присутність. Звичайно, ми повинні діяти політичним шляхом з нашими партнерами", - пояснив він.

Він також нагадав, що в цей час здійснюється міжнародний арбітраж щодо порушення прав України і в Чорному морі, а також щодо Керченської протоки і нелегального будівництва Кримського моста.

Нагадаємо, в середу, 19 вересня, в Нью-Йорку відкрилася 73-я сесія Генеральної асамблеї ООН.

Раніше державний департамент США закликав Росію припинити утиски міжнародних перевезень в Азовському морі та Керченській протоці. З квітня цього року окупаційна влада Криму затримала в Керченській протоці сотні комерційних суден, перешкоджаючи їм у доступі до українських портів. Такі дії Росії перешкоджають морському транзиту та є ще одним прикладом її кампанії з метою підірвати і дестабілізувати Україну, а також зневагою міжнародних норм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram