ГоловнаПолітика

ЗМІ повідомили про повторне подання з приводу зняття недоторканності з Мосійчука

"Якщо це подання зроблено було 17 вересня, то зроблено з особливим цинізмом".

ЗМІ повідомили про повторне подання з приводу зняття недоторканності з Мосійчука
Фото: Макс Требухов

Агентство "Українські новини" з посиланням на джерело повідомило, що спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький 17 вересня вніс генпрокурору Юрію Луценку подання на зняття недоторканності з депутата Верховної Ради Ігоря Мосійчука. За даними джерела видання, Мосійчуку інкримінують незаконне збагачення і декларування недостовірних даних.

Сам депутат не відкидає, що це "качка".

"Я не знаю: правда це чи ні, але я нікуди не подівся. Але можу сказати, якщо це подання зроблено було 17 вересня, то зроблено з особливим цинізмом", - сказав він.

Саме в цей день три роки тому з Мосійчука вперше зняли недоторканність.

"До мене ніхто з прокурорів не звертався ... Якщо це правда, то це не налазить на голову. Ніхто ніяких пояснень ні в мене, ні в моїх рідних не брав", - заявив нардеп.

Нагадаємо, 17 вересня 2015 року генпрокурор Віктор Шокін на засіданні Верховної Ради показав відео, на якому нардеп Мосійчук просить і отримує хабар за допомогу в підприємницькій діяльності. Після цього парламент за процедурою ad hoc (рішення, призначене для конкретної проблеми) негайно дав згоду на арешт Мосійчука, а 18 жовтня суд його заарештував.

Мосійчука підозрювали в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених п'ятьма статтями Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. У ГПУ заявили, що Мосійчук зізнався в отриманні хабара, проте сам нардеп заявив, що визнання було зроблено під тортурами.

Згодом Верховний Суд повернув Мосійчуку депутатську недоторканність у зв'язку з порушенням процедур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram