ГоловнаПолітика

Екс-заступник голови АП Шимків очолив Раду керуючої компанії "Дарниця"

Дмитро Шимків повернувся у бізнес.

Екс-заступник голови АП Шимків очолив Раду керуючої компанії "Дарниця"
Фото: LB.ua

Колишній заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків очолив Раду керуючої компанії "Фармацевтична фірма "Дарниця" (Київ).

Про це інформує прес-служба приватного акціонерного товариства.

"Раду керуючої компанії "ПРАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" очолив Дмитро Шимків. У його компетенцію увійдуть міжнародні зв'язки компанії, стратегічне планування, розвиток і впровадження нових технологій", - йдеться у повідомленні.

"Дарниця" - сучасна, динамічна і прибуткова українська компанія. Виведення її до складу клубу світових фармацевтичних гравців - цікавий виклик для мене як бізнесмена. Мені також імпонує те, що висока додана вартість не тільки створюється "Дарницею" в Україні, але й інвестується в Україну", - прокоментував Шимків своє призначення.

Він також зазначив, що фармацевтичний ринок України активно зростає, а українські розробки мають хорошу перспективу на міжнародних ринках.

"Саме медицина і фармацевтика будуть задавати тренди в економіці та інновації протягом наступних 25 років, аналогічно ролі індустрії високих технологій останніх 25 років", - вважає Шимків.

Він також повідомив, що найближчі кілька років планує працювати в радах кількох інноваційних компаній, пропозиції від яких зараз розглядає.

Дмитро Шимків народився 28 вересня 1975 року у Львові. Він є одним з провідних фахівців у сфері інформаційних технологій з досвідом роботи в Україні, Західній Європі і США.

До призначення в АП очолював представництво корпорації Microsoft в Україні.

З липня 2014-го по серпень 2018-го обіймав посаду заступника глави Адміністрації Президента України, з якої звільнився наприкінці серпня 2018 року.

За його участі було створено Національну раду реформ, підготовлено стратегію "Україна 2020", запущено мобільний зв'язок третього/четвертого покоління (3G/4G), створено ініціативи "Цифрова Україна" і Go Global, систему електронних державних закупівель ProZorro і Український культурний фонд, організовано кіберзахист АПУ, а також введено багато інших реформ, ініціатив та інновацій.

Після відставки Шимків вирішив повернутися в бізнес.

ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" засновано в 1930 році. Є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні. Портфель компанії включає близько 250 найменувань готових лікарських засобів. У 2017 році компанія отримала чистий дохід від реалізації продукції в розмірі 2,530 млрд гривень, що на 19% більше, ніж в 2016 році. Її чистий прибуток в 2017 році склав 342,111 млн гривень. Одним із співвласників компанії є депутат Верховної Ради України VIII скликання Гліб Загорій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram