ГоловнаПолітика

Луценко вніс до парламенту подання на зняття недоторканності з трьох депутатів

Документи передано на розгляд до регламентного комітету.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про позбавлення недоторканності трьох народних депутатів - Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва та Дмитра Колєснікова. Відповідні документи генпрокурор опублікував на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Після розгляду регламентним комітетом ці подання повинні бути винесені на голосування в зал парламенту разом з четвертим поданням на нардепа Олександра Пономарьова, яке вже було розглянуто в комітеті", - написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

Подання на Колєснікова та Вілкула були ініційовані прокурорами регіональної прокуратури Дніпропетровської області, подання на Дунаєва - заступником генпрокурора - спеціалізованим антикорупційним прокурором Назаром Холодницьким.

Це вже друга спроба Луценка внести подання до парламенту. 15 травня Луценко подавав до парламенту клопотання про зняття недоторканності з "опоблоківця" Сергія Дунаєва, 25 травня генпрокурор вніс в апарат Верховної Ради подання про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності депутатів від "Опоблоку" Дмитра Колєснікова й Олександра Вілкула. Однак документи йому повернули.

7 червня регламентний комітет ВР не підтримав подання на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Олександра Пономарьова.

Нагадаємо, вчора Верховний Суд України відхилив позов адвокатів народного депутата Надії Савченко на зняття недоторканності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram