ГоловнаПолітика

ГПУ розглядає справи понад 20 підозрюваних у причетності до ІДІЛ, - Єнін

Екстрадований росіянин Тумгоєв зізнався, що воював у Сирії.

ГПУ розглядає справи понад 20 підозрюваних у причетності до ІДІЛ, - Єнін
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура України розглядає документи понад 20 осіб, підозрюваних у причетності до терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це заступник генпрокурора Євген Єнін повідомив, відповідаючи на запитання про те, скільки людей у списку на екстрадицію пов'язані з ІДІЛ, передає Громадське.

"Хочу сказати, що жоден із цих людей на сьогодні не написав заяву стати добровольцем в антитерористичній операції, щоб на ділі довести, що він є особистим ворогом (глави Чечні Рамзана - ред.) Кадирова або (президента РФ Володимира - ред.) Путіна", - сказав заступник генпрокурора.

Також Єнін наголосив, що деякі з цих осіб є фігурантами кримінальних справ щодо правопорушень, вчинених на території України.

Єнін також заявив, що екстрадований громадянин Росії Тимур Тумгоєв зізнався, що брав участь у бойових діях в Сирії. за словами заступника генпрокурора, сам підозрюваний розповів, що воював на сирійській території, про що свідчить його підпис в матеріалах справи.

Єнін додав, що Європейський суд з прав людини після ознайомлення з матеріалами справи Тумгоєва схвалив його екстрадицію в Росію, оскільки не виявив ризику переслідування обвинуваченого за політичними, етнічними або релігійними мотивами.

Нагадаємо, у понеділок, 17 вересня, націоналісти вийшли на акцію протесту у зв'язку з екстрадицією росіянина Тимура Тумгоєва в РФ. За даними Генеральної прокуратури, Тумгоєв воював у Сирії проти проасадівських сил на боці НЗФ, що входить в структуру "Ісламської держави".

Біля будівлі Генеральної прокуратури відбулися зіткнення між співробітниками поліції і Нацгвардії з одного боку та представниками націоналістичних організацій "Свобода" і С14 з іншого. Під час безладів постраждали сім правоохоронців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram