ГоловнаПолітика

Онищенко намагався отримати посвідку на проживання в Німеччині

Депутат обіцяв натомість влаштовувати кінні змагання в своєму маєтку.

Онищенко намагався отримати посвідку на проживання в Німеччині
Александр Онищенко
Фото: zik.ua

Український депутат-утікач Олександр Онищенко намагався отримати посвідку на проживання в Німеччині, але отримав відмову.

Про це пише "Німецька хвиля".

Про існування заяви на отримання дозволу на проживання виданню повідомила районна адміністрація округу німецького Емсланд, до якої належить Херцлаке. У цьому селищі в Онищенка є маєток Айнгаус зі стайнями. Тут же він зареєстрував місце проживання і оформився на роботу виконавчим директором власної фірми Gut Einhaus Liegenschafts GmbH.

Під час переговорів з бургомістром Херцлаке Онищенко пообіцяв організувати в селищі міжнародні турніри з кінного спорту. Бургомістр натомість написав лист, адресований органам влади, в якому заступився за Онищенка. У ньому вказувалося на "високе економічне значення конярства і позитивний вплив проведення висококласних турнірів з кінного спорту на території маєтку Айнгаус".

За процедурою, окружний відділ з питань іноземців повинен був розглянути заяву Онищенка на отримання дозволу на проживання за умови, що він спочатку отримає національну візу. Однак заяву на отримання Онищенком національної візи, подану ним у німецьке посольство в Мадриді, було відхилено. Німецькі відомства не повідомили про причини відмови у візі.

У підсумку жодне з кінних змагань, запланованих на 2018 рік у Херцлаке, не відбулося.

Нагадаємо, в 2016 році Верховна Рада зняла з Онищенка депутатську недоторканність у зв'язку з підозрою в організації корупційної схеми з розкрадання газу "Укргазвидобування". За версією слідства, Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої в період з січня 2013-го по червень 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд грн на реалізації природного газу. В результаті таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") було завдано збитків у сумі понад 740 млн грн.

У рамках досудового розслідування вісім підозрюваних визнали свою провину і уклали угоди про визнання провини. Розслідування щодо ще 12 осіб також завершено: обвинувальні акти стосовно них уже направлено до суду. Сім підозрюваних, у тому числі Онищенко, перебувають у розшуку.

Нардеп утік за кордон і осів в Іспанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram