ГоловнаПолітика

Балуха побили в СІЗО, - Чийгоз

"Вивели з камери, наказали встати на коліна, він відмовився. Після цього його стусанами поклали на бетон".

Балуха побили в СІЗО, - Чийгоз
Фото: Крым.Реалии

Українського активіста Володимира Балуха, який продовжує безстрокове голодування 181 день, побили в сімферопольському СІЗО. Про це повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, пише сайт Крим.Реалії.

За його словами, Балуха "вивели з камери, сильно побили і погрожують позбутися".

"До нього в камеру прийшов начальник СІЗО Бережний, дуже грубо з ним розмовляли, після цього вивели з камери, наказали встати на коліна, він відмовився. Після цього його стусанами поклали на бетон, сильно били", - розповів Чийгоз, додавши, що у активіста "сильно болить голова і печінка".

Як повідомляє Кримська правозахисна група, у зв'язку з побиттям Володимира Балуха в сімферопольському СІЗО його адвокат має намір домагатися зустрічі з підзахисним у суботу, 15 вересня.

"Адвокат Володимира Балуха зв'язався по телефону з черговим СІЗО. Черговий запевнив адвоката, що ніяких надзвичайних подій не відбувалося, включаючи і Володимира Балуха. Адвокат повідомив, що для того, щоб в цьому переконатися, йому потрібно побачити підзахисного. Черговий відповів, що завтра можна прийти, і, з дозволу начальника, зустрітися з Володимиром Балухом. Завтра адвокат буде домагатися зустрічі з активістом, щоб дізнатися про ситуацію", - написали правозахисники.

Зустрічі з українським активістом, що голодує у кримському СІЗО, буде також домагатися і архієпископ Климент.

Ув'язнений в Криму український активіст Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

1 вересня, на 167-й день голодування, стан Балуха сильно погіршився.

5 липня підконтрольний Росії Роздольненський районний суд засудив його до 5 років колонії загального режиму і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4 тисяч гривень) за двома кримінальними справами.

Українського активіста Володимира Балуха ФСБ Росії затримала 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку в Криму 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники переконані, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який він вивісив на своєму будинку. У березні 2018 року Балух оголосив голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram