ГоловнаПолітика

Російський катер влаштував небезпечні маневри біля українських прикордонників в Азовському морі

Інцидент стався в районі Довжанської коси.

Російський катер влаштував небезпечні маневри біля українських прикордонників в Азовському морі
Фото: dpsu.gov.ua

Катер прикордонної служби ФСБ Росії в п'ятницю вдень влаштував провокацію, маневруючи на великій швидкості в небезпечній близькості від катера морської охорони Держприкордонслужби України в Азовському морі.

Про це повідомила прес-служба ДПСУ.

Інцидент стався в районі Довжанської коси, де катер Маріупольського загону морохорони виявив російський прикордонний сторожовий катер типу "Мангуст".

"Під час опитування російський екіпаж повідомив, що прямує за завданням, однак після цього змінив курс і вирушив у напрямку українського катера. При цьому він здійснював небезпечні маневри і наблизився на кілька метрів до катера Держприкордонслужби. Росіянам порадили змінити курс, на що вони знову відповіли небезпечним маневром, створюючи небезпечні умови навігації. Далі російський прикордонний сторожовий катер усе ж змінив напрямок руху", - йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі України підкреслюють, що такими діями екіпаж катера прикордонної служби ФСБ Росії порушив вимоги Міжнародних правил запобігання зіткненню суден у морі та здійснював провокаційні дії.

Нагадаємо, 6 вересня на засіданні Ради національної безпеки і оборони було прийнято рішення посилити військово-морську присутність в Азовському морі. Це пов'язано з агресивними діями Російської Федерації.

У 2018 році Росія почала масово затримувати судна, що прямують до/з українських портів на Азовському морі, для огляду. Держприкордонслужба вважає це методом економічного тиску. Секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв, що це початок військово-економічної блокади Азовського узбережжя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram